Emotioneel lied Ozark Henry moet jongeren sensibiliseren verkeersongevallen te vermijden (video)

Go For Zero © BELGA

Het lied ’21 grams short’ van zanger Ozark Henry, moet jongeren sensibiliseren om het aantal verkeersongevallen naar beneden te halen.

Voor een nieuwe campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) maakte zanger Ozark Henry een lied in samenwerking met ouders van dodelijke slachtoffers.

Lievelingsfilm

In het emotionele lied ’21 grams short’ komen beelden en geluidsfragmenten aan bod van Maxime en Kevin, twee jongens die omkwamen in een verkeersongeval. De titel verwijst naar ’21 grams’, de lievelingsfilm van een van hen waarin ’21 gram’ het gewicht is van de ziel die ten hemel gaat als iemand sterft.

Het liedje van Ozark Henry is naast een sensibilisatiecampagne ook een ode aan alle jongeren die verongelukt zijn, een “laatste boodschap”.

“Dit is de meest directe manier om met de erge realiteit geconfronteerd te worden”, zegt de zanger. “Ik wou die grote en zware verantwoordelijkheid aangaan om een hommage te brengen aan de slachtoffers.”

Emoties

Met de nieuwe campagne wil het BIVV het deze keer niet rationeel, maar emotioneel aanpakken. De organisatie werkte daarvoor samen met de Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK).

“Onze vereniging blijft nodig, ondanks de slagzin ‘word nooit lid van onze vereniging'”, zegt gedelegeerd bestuurder Koen Van Wonterghem.

In 2012 waren er 128 jonge verkeersdoden. Op het online platform youth.goforzero.be kunnen jongeren de gemeenschappelijke teller naar 0 halen door badges te verzamelen. Die krijgen ze bijvoorbeeld door risico’s goed in te schatten. (Belga/AVE)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content