Els Clottemans wil nieuw proces

Els Clottemans wil bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens haar veroordeling voor de parachutemoord in oktober 2010 aanvechten.

Els Clottemans, die in oktober 2010 werd veroordeeld tot dertig jaar cel voor de parachutemoord, heeft een klacht ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Het is haar laatste kans om een nieuw assisenproces af te dwingen, zo staat in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Clottemans werd in oktober vorig jaar, zonder tastbaar bewijs volgens de verdediging, veroordeeld voor de moord op parachutiste Els Van Doren uit Ranst, die in november 2006 door een gesaboteerde valscherm te pletter stortte in Opglabbeek. Clottemans ging in cassatie tegen het arrest van het Tongerse assisenhof, maar haar cassatieverzoek werd afgewezen omdat het volgens het hof te laat was ingediend.

Strijdvaardig

“Mijn cliënt blijft strijdvaardig. Vandaar dat ze besloten heeft om een klacht in te dienen in Straatsburg”, zegt de advocaat van Clottemans, meester Katrien Van De Straeten. Zij verwacht dat het Europees Hof over een jaar zal beslissen of de klacht gegrond is.

De kranten stellen dat volgens experts 90 procent van de bij het Europese Hof ingediende klachten niet eens in overweging wordt genomen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content