EK hockey: de vedetten (vrouwen)

© BELGA

Ook de vrouwen werken in Boom het EK hockey af. De Red Panthers doen er een gooi naar eremetaal. Hier alvast een lijstje met speelsters waar ze maar beter voor uitkijken.

Bij de Belgen wordt Charlotte De Vos naar voren geschoven als vedette. De aanvaller die bij Oranje Zwart actief is, heeft alles al meegemaakt in haar tien jaar bij de Panthers. Ze weet dus beter dan wie ook welke weg er is afgelegd en het werk dat nodig was om het huidige niveau te bereiken. Vandaag wil ze met haar ervaring en strijdlust het team helpen om, eindelijk, medailles te winnen met deze erg getalenteerde groep.

Dit zijn enkele andere toppers om naar uit te kijken:

Maartje Paumen (Nederland)

Superlatieven ontbreken als we de carrière overlopen van de kapitein van het Nederlandse team. Op haar 28e is ze nog steeds de onmiskenbare vedette bij onze noorderburen, maar ook op de hockeyplaneet tout court. Verkozen tot beste speelster ter wereld in 2011 en 2012 heeft ze alles al gewonnen (2x OS, 1x WK, 3x EK en 4x Champions Trophy). Als middenvelder is ze steeds erg aanwezig in het spel en met haar sleep richt ze steeds ravage aan. Ze is ook recordhoudster van het aantal gemaakte doelpunten op strafcorner binnen de selectie.

Nikki Symmons (Ierland)

Met meer dan 200 caps is Nikki Symmons het gezicht van het team. Ook al kreeg ze twee jaar geleden al het medisch advies om te stoppen met hockey op het hoogste niveau na aanhoudende polsblessures, ze blijft met haar sereniteit en présence heel belangrijk voor de Green Army. Zeer polyvalent, want ze kan zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten. Ze droomt ervan de OS te halen met haar team.

Alex Danson (Engeland)

Sinds ze in 2001 op haar zestiende debuteerde tegen Duitsland is Alex Danson met haar talent en haar charisma blijven schitteren in het Engelse hockey en al snel werd ze de publiekslieveling. Haar ex-coach, Danny Kerry, vergeleek haar zelfs met voetballer Wayne Rooney vanwege haar buitengewone vechtlust en neus voor de goal. Een onvermoeibare aanvaller die betrokken is bij alle gevaarlijke acties en fantastische doelpunten kan scoren.

Julia Müller (Duitsland)

De verdediger van Kampong (ze kan ook op het middenveld spelen) werd onlangs gekozen tot nieuwe aanvoerder van de Mannschaft. Een terechte beloning voor een voorbeeldige prof. Ze werd Europees kampioen in Manchester in 2007, wat haar eerste grote internationale toernooi was, maar de verloren finale voor eigen publiek in 2011 heeft ze nog niet verteerd.

Rocio Ybarra (Spanje)

Het is niet eenvoudig om een speelster te kiezen uit deze evenwichtige groep zonder echte vedetten. Kapitein Rocio Ybarra, die zowel op het middenveld als in de verdediging kan spelen, valt alleszins op door haar rijke carrière die haar naar vier Europese uithoeken bracht. Van Real Club de Polo naar Hamburg, vervolgens naar Kampong en ten slotte Den Haag. Met haar spelinzicht kan ze haar onervaren teamgenoten vele diensten bewijzen.

Linda Clement (Schotland)

Na veertien jaar in de nationale ploeg is Linda Clement definitief toegetreden tot de Schotse hockeylegende, ook omdat ze de speelster is met de meeste caps ooit (meer dan 200). Al meer dan tien jaar draagt de turnlerares uit Edinburgh de aanvoerdersband. Vandaag droomt ze ervan om met haar team de toernooiverrassing te worden, aangezien de ploeg dankzij extra budgetten zich fulltime kon voorbereiden op het EK 2013.

(LT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content