EK 2020 in heel Europa: Heizel ombouwen of afbreken?

Nu het EK voetbal 2020 in heel Europa doorgaat, moeten we snel beslissen wat we met het Koning Boudewijnstadion willen doen, zegt eerste schepen van Brussel en ex-voetbalbobo Alain Courtois.

De aankondiging van het Uitvoerend Comité van de Europese Voetbalbond UEFA om het EK van 2020 in heel Europa te laten spelen dwingt de Belgische autoriteiten ertoe om snel een beslissing te nemen over de toekomst van het Koning Boudewijnstadion. Dat stelt Alain Courtois, eerste schepen van de stad Brussel en ex-locomotief van de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor de organisatie van het WK voetbal van 2018.

Brussel zeker van de partij

“Toen hij mij erover sprak, vond ik het idee van Michel Platini voor zo’n EK in heel Europa geniaal”, verklaarde Courtois aan Belga. “In 2014 wordt beslist welke steden het EK mogen organiseren. Als hoofdstad van Europa moet Brussel zeker van de partij zijn.”

Renovatie of nieuw stadion

Wat het Koning Boudewijnstadion betreft, moet er volgens Courtois ofwel een zware renovatie komen, ofwel moet het stadion afgebroken worden en moet er op de Heizel of elders een nieuw stadion gebouwd worden. “De keuze van de UEFA noopt ons er nu toe om snel te beslissen”, klinkt het. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content