EgyptAir: Egypte ontkent eerdere berichten over explosie in vliegtuig

De resten van een vliegtuigzitje © Xinhua

Egypte heeft laten weten dat eerdere berichten – dat de eerste onderzoeken van lichaamsresten van passagiers van vlucht MS804 van EgyptAir op een explosie in het vliegtuig wijzen – niet correct zijn.

Egypte heeft dinsdag berichten over een explosie aan boord van vlucht MS804 als onjuist bestempeld. Het hoofd van de Egyptische dienst voor gerechtelijke geneeskunde, Hisham Abd al-Hamit, zei dat het enkel om speculaties gaat.

Dat er enkel kleine lichaamsdelen gevonden waren, niet groter dan een handpalm, wees er volgens de bronnen binnen het onderzoekscomité op dat er zich een ontploffing had voorgedaan. Indien het vliegtuig intact in het water was gecrasht, zouden de lichamen niet zo’n schade hebben opgelopen, klonk het.

Het vliegtuig was in de nacht van woensdag op donderdag met 66 mensen aan boord van de radarschermen verdwenen op weg van Parijs naar Caïro. Het toestel stortte neer in de Middellandse Zee. De oorzaak is nog niet duidelijk, ook omdat de zwarte dozen nog niet zijn gevonden. Eerder klonkt het dat net voor de crash het rookalarm was afgegaan.

(Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content