Eenheidsstatuut: LBC-NVK wil weten wie betaalt

© Belga

De christelijke bediendebond LBC-NVK wil dat duidelijk wordt berekend wie wat betaalt voor het nieuwe eenheidsstatuut.Zij wil niet dat de bedienden met de rekening blijven zitten.

De grootste centrale binnen het ACV organiseerde maandag een raad over het nieuwe eenheidsstatuut. De bediendevakbond wil dat er een heel precieze berekening komt van wie precies de factuur betaalt van het nieuwe statuut.

Solidariteit

“Want nu is er een algemeen aanvoelen dat de arbeiders erop vooruitgaan – en dat is een goede zaak – en dat dat wordt betaald door de bedienden”, zegt Ferre Wijckmans,de scretaris generaal van de LBC-NVK. “Uit solidariteitsoverweging is dat aanvaardbaar, maar er is ook het aanvoelen dat er voor de werkgever geen enkele meerkost is. Er is het aanvoelen dat dit alles wordt betaald door de bedienden en de regering.”

Aanpassing

De vakbond herhaalt ook zijn eis voor een reeks aanpassingen aan de nieuwe regeling, onder meer inzake outplacementregeling. Als uit de berkening blijkt dat er een groot onevenwicht is in de kost en daar geen aanpassing aankomt, waarschuwt LBC-NVK voor acties. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content