Ebola: Sierra Leone één maand zonder voetbal

Een medisch team in Liberia © reuters

De voetbalbond van Sierra Leone heeft om de verspreiding van het ebolavirus tegen te gaan alle wedstrijden voor de komende maand geschrapt.

De termijn kan nog verlengd worden, zo werd door de bond gezegd. Alle massabijeenkomsten vergroten het risico op verspreiding van de ziekte.

Door de maatregel komen ook enkele internationale wedstrijden in het gedrang.

Nigeria

Het ebolavirus heeft nu ook Nigeria bereikt. Een arts, die onlangs in Lagos een vliegtuigpassagier uit Liberia had behandeld, is met het virus besmet. Twee andere Nigerianen, die ook contact hadden met de Liberiaan, liggen met ziekteverschijnselen in een isolatieruimte.

In totaal bevinden zich nu acht Nigerianen in quarantaine, meer dan 60 anderen zijn in observatie.

Ebola eiste in West-Afrika inmiddels minstens 826 mensenlevens. Dat maakte de Wereldgezondheidsorganisatie bekend. Het aantal geregistreerde infecties bedroeg tegen 30 juli 1.440 gevallen. Binnen de twee dagen betekent dat een stijging van 117 nieuwe gevallen en 58 nieuwe doden, waarvan 46 in Liberia, negen in Sierra Leone en drie in Guinee.

VS

De toestand van de in de VS behandelde ebola-dokter is volgens de eerste berichten licht verbeterd. “Het is bemoedigend dat het hem beter lijkt te gaan”, zei de directeur van de Amerikaanse epidemiologische dienst CDC, Tom Frieden, op de Amerikaanse zender CBS. Het UZ Emory in Atlanta, waar hij behandeld wordt, wil voorlopig geen commentaar kwijt. De 33-jarige Kent Brantly is de eerste in de VS behandelde ebolapatiënt ooit. Frieden toonde zich strijdlustig: “We weten nu hoe we ebola kunnen stoppen”, zei hij. “De uitbraak is momenteel buiten controle geraakt, maar we kennen nu de methodes hoe we de epidemie moeten bestrijden en de tests zijn positief”.(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content