Duizenden Belgen reizen naar buitenland door slecht weer

Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De lente is in mineur begonnen, waardoor duizenden Belgen last-minute beslissen een reis naar de zon boeken. Bij Thomas Cook en Jetair moeten ze bijkomende vluchten inleggen.

Het aanhoudende winterweer doet ongewoon veel Belgen impulsief kiezen voor zonnige bestemmingen. “Tussen de krokus- en de paasvakantie is het meestal kalm, maar dit jaar hebben we al de hele maand maart extra vliegtuigen moeten inleggen”, aldus Baptiste van Outryve van Thomas Cook, in een interview met De Standaard. Vooral traditionele zonbestemmingen zoals Turkije, Egypte en de Canarische Eilanden zijn in trek bij Thomas Cook.

‘Normaal gezien kiest rond deze periode de helft van de reizigers voor de zon en de andere helft voor een skigebied, maar het is hier nu zo koud dat zestig procent naar de zon trekt’, zegt Van Outryve nog.

Volgens woordvoerder Hans Vanhaelemeesch kreeg ook Jetair de jongste weken heel wat boekingen binnen, met als bestemmingen de Spaanse kust, Turkije en de Canarische eilanden.

Wie nog niet geboekt heeft voor de paasvakantie, zal moeite ondervinden om een plaatsje te bemachtigen en mag niet te kieskeurig zijn, klinkt het in koor bij Thomas Cook en Jetair.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content