De Duitsers zouden toch geschift moeten zijn om de rommel van de Grieken op te ruimen, of niet? Om te beginnen is er het eeuwenoude principe van 'Timeo Danaos', dat al dateert van die affaire met dat paard.

Daarenboven zijn de Duitsers de vorige keer dat ze het hebben opgelost door de rest van Europa jarenlang met de nek aangekeken. Hebben pas zestien miljoen armoezaaiers in hun economie opgenomen en elk van hen een ongelooflijk cadeau gegeven door de waardeloze oostmark toch dezelfde waarde als de westmark toe te kennen, en dan zouden ze nu moeten opdraaien voor het geknoei van de anderen?

Wat moet gebeuren is het Stabiliteitspact van het Verdrag van Maastricht toepassen, punt uit. Het eeuwige euvel van politici: ze beslissen iets, en aan de uitvoering, naleving of controle ervan vegen ze hun kas. Al wie niet aan het Stabiliteitspact voldoet, moet uit de eurozone worden gezet. Als wij goed zijn ingelicht, blijft alleen Luxemburg dan nog over maar dat is dan maar zo.

En België heeft maar één enkele kans om zijn welvaart te vrijwaren: onmiddellijk de Europese Spaarrichtlijn opzeggen en het bankgeheim invoeren. Laat al het zwarte geld tot ons komen. Onze banken zijn trouwens gewaarborgd door Yves Leterme, kunnen niet kapot.

Koen Meulenaere

De Duitsers zouden toch geschift moeten zijn om de rommel van de Grieken op te ruimen, of niet? Om te beginnen is er het eeuwenoude principe van 'Timeo Danaos', dat al dateert van die affaire met dat paard. Daarenboven zijn de Duitsers de vorige keer dat ze het hebben opgelost door de rest van Europa jarenlang met de nek aangekeken. Hebben pas zestien miljoen armoezaaiers in hun economie opgenomen en elk van hen een ongelooflijk cadeau gegeven door de waardeloze oostmark toch dezelfde waarde als de westmark toe te kennen, en dan zouden ze nu moeten opdraaien voor het geknoei van de anderen? Wat moet gebeuren is het Stabiliteitspact van het Verdrag van Maastricht toepassen, punt uit. Het eeuwige euvel van politici: ze beslissen iets, en aan de uitvoering, naleving of controle ervan vegen ze hun kas. Al wie niet aan het Stabiliteitspact voldoet, moet uit de eurozone worden gezet. Als wij goed zijn ingelicht, blijft alleen Luxemburg dan nog over maar dat is dan maar zo. En België heeft maar één enkele kans om zijn welvaart te vrijwaren: onmiddellijk de Europese Spaarrichtlijn opzeggen en het bankgeheim invoeren. Laat al het zwarte geld tot ons komen. Onze banken zijn trouwens gewaarborgd door Yves Leterme, kunnen niet kapot. Koen Meulenaere