Dat Elvis naast de 'King' ook een beetje een doetje was, bewees hij met verve toen hij in 1960 'Muss i denn, muss i denn' opnam. Het is - met voorsprong - het bekendste Duitse volksliedje ter wereld. Het werd in 1827 geschreven door Friedrich Silcher en vertelt over een jonge man die het dorp waar zijn schatje woont moet verlaten. Hij belooft haar een jaar later, bij zijn terugkeer, te zullen huwen.

Dit en nog veel meer leren we uit het Populäre und Traditionelle Lieder / Historisch-kritisches Liederlexikon van het Duitse Volksliederarchiv. Hier werden al 809 versies van in totaal 150 Duitse volksliedjes verzameld. Elk lied (enkel de tekst, de muziek vindt u hier niet) wordt voorzien van commentaar en een uitleg over de 'functie' of de gebruiksgeschiedenis. Van 'Ach Russland, armes Russland' tot 'Zum Tanze da geht ein Mädel'.

Dat Elvis naast de 'King' ook een beetje een doetje was, bewees hij met verve toen hij in 1960 'Muss i denn, muss i denn' opnam. Het is - met voorsprong - het bekendste Duitse volksliedje ter wereld. Het werd in 1827 geschreven door Friedrich Silcher en vertelt over een jonge man die het dorp waar zijn schatje woont moet verlaten. Hij belooft haar een jaar later, bij zijn terugkeer, te zullen huwen. Dit en nog veel meer leren we uit het Populäre und Traditionelle Lieder / Historisch-kritisches Liederlexikon van het Duitse Volksliederarchiv. Hier werden al 809 versies van in totaal 150 Duitse volksliedjes verzameld. Elk lied (enkel de tekst, de muziek vindt u hier niet) wordt voorzien van commentaar en een uitleg over de 'functie' of de gebruiksgeschiedenis. Van 'Ach Russland, armes Russland' tot 'Zum Tanze da geht ein Mädel'.