Duitse satiricus Jan Böhmermann op 12 mei opnieuw op tv

Erdogan / Böhmermann © Belga Image

De 35-jarige Duitse komiek Jan Böhmermann zal op 12 mei opnieuw op tv te zien zijn met ‘Neo Magazin Royale’, zijn satirische televisieshow. Dat heeft hij via Facebook bekendgemaakt.

De profielpagina van het programma kondigt aan dat de volgende tv-opname op maandag 11 mei zal plaatsvinden. Eén dag later gaat het programma op antenne op de openbare zender ZDF, zo bevestigt een woordvoerder van de Duitse zender. Er zullen vervolgens nog vier afleveringen worden uitgezonden, tot en met dinsdag 2 juni. Daarna begint het programma aan een zomerpauze, die al langer voorzien was.

Jan Böhmermann had zich een kleine maand geleden de woede van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de hals gehaald, nadat hij hem in een satirisch gedicht had afgeschilderd als iemand die seks heeft met dieren en houdt van kinderporno.

Het Duitse gerecht heeft op 15 april op vraag van Turkije, en met toelating van bondskanselier Angela Merkel, een onderzoek opgestart wegens belediging van een buitenlands staatshoofd. Op 16 april had Böhmermann aangekondigd dat hij een tijdje van het tv-scherm zou verdwijnen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content