“Dit kan wijzen op aanzetting tot haat”

Het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (CGKR) reageert ontsteld op de videoboodschap die Sharia4Belgium verspreidde na de dood van Marie-Rose Morel.

Het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (CGKR) reageert ontsteld op de videoboodschap die Sharia4Belgium verspreidde na de dood van Marie-Rose Morel. “Deze feiten zullen zo snel mogelijk worden toegevoegd aan het al lopende gerechtelijke onderzoek tegen de organisatie.”

Onder de titel ‘Marie-Rose Morel voor de eeuwigheid naar de hel’ postte Sharia4Belgium dinsdagnacht een filmpje op Youtube. Daarop is te zien hoe Abu Imran, de sleutelfiguur van Sharia4Belgium, de dood van de ex-politica rechtvaardigt. Hij richt zich meteen ook tot Filip De Winter, Bart De Wever en meer specifiek alle vijanden van Allah.

Uitlatingen
“Morel zat in een partij die wetten wilde maken naast Allah. Deze vrouw had er een levensdoel van gemaakt moslimvrouwen te achtervolgen. Jullie afgod is nu gestorven”, vervolgt Imran, “gaan jullie nog niet de ogen openen? Denken jullie echt een oorlog tegen Allah te kunnen winnen?”

Ook gelooft Imran dat Marie-Rose Morel nu onderweg is naar de vuilnisbelt van de geschiedenis, “samen met Hitler en alle andere vijanden van Allah die dachten machtiger te zijn dan de moslims”.

Reacties

Meyrem Almaci (Groen!) reageerde geschokt in het VRT-journaal. “Dit is wansmakelijk”, aldus de politica. Islamleraar Bahattin Koçak riep op om deze uitspraken te negeren: “er zijn veel moslims die positiever denken dan die paar gasten”.

Het CGKR meent dat de boodschap kan wijzen op aanzetting tot haat. Dat is nodig opdat sprake zou zijn van een strafrechtelijke inbreuk op de antidiscriminatiewet. De feiten worden alleszins zo snel mogelijk toegevoegd aan het al lopende gerechtelijke onderzoek tegen Sharia4Belgium.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content