Dieren zoo van Moskou moeten op dieet

© Reuters

De dieren in de zoo van Moskou zullen het voortaan met minder lekkernijen moeten stellen. Hun nieuwe dieet is het gevolg van het Russische invoerverbod op producten uit de Europese Unie.

Het Russische invoerverbod op producten uit de Europese Unie maakt ook in de dierenwereld slachtoffers. De dieren in de zoo van Moskou zullen voortaan minder lekkernijen voorgeschoteld krijgen.

Groenten en fruit worden in grote getale gebruikt in de menu’s van de dieren. ‘Maar we gebruiken over het algemeen ingevoerd voedsel. Het is goedkoper en de dieren hebben het liever’, zegt een woordvoerster van de zoo.

De verzorgers zullen nu op zoek moeten gaan naar nieuwe bevoorradingsbronnen. ‘We onderzoeken de mogelijkheden om het voedsel te vervangen, maar dat zal niet eenvoudig zijn.’

De woordvoerster is vooral bezorgd over de bevoorrading van vis en verse groenten en fruit, vooral appels en selder. ‘Veel dieren eten appels, die we doorgaans uit Polen importeren. Die appels zijn niet duur en van goede kwaliteit’, zegt ze. Nog voor het ’totaalverbod’ op EU-producten, verbood Rusland al de import van bepaalde producten uit Polen, zoals appels. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content