Di Rupo waarschuwt voor ‘catastrofe’: ‘MR is marionet van N-VA en CD&V’

Charles Michel (MR) en Elio Di Rupo (PS) © BELGA
Simon Demeulemeester

De eerste minister in lopende zaken Elio Di Rupo schiet op de ‘rechtse regering’. Hij ‘voelt een catastrofe aankomen voor de burgers’. Voor Di Rupo is MR niets meer ‘dan een marionet van N-VA en CD&V’.

De eerste minister in lopende zaken Elio Di Rupo (PS) schiet op de ‘rechtse regering’. Hij ‘voelt een catastrofe aankomen voor de burgers’. Voor Di Rupo is MR niets meer ‘dan een marionet van de N-VA en CD&V’.

Di Rupo beschuldigt bovendien de CD&V ervan de functie van eerste minister te hebben verkocht. ‘Het is nochtans een symbolische functie die de eenheid van het land verdedigt. Maar ze hebben de waarde ervan doen kelderen en het als een vuile sok naar het hoofd van de MR gesmeten’, aldus Di Rupo.

‘MR heeft groot deel kiezers bedrogen’

Nog volgens de uittredend eerste minister houdt de MR zich niet aan van zijn grote verkiezingsbeloftes. ‘Velen hebben voor MR gekozen omdat ze beloofden niet met N-VA te regeren als ze daarover konden beslissen. Die kans hebben ze gehad en daarmee hebben ze een groot deel van hun kiezers bedrogen.’ (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content