Di Rupo pikt kritiek van N-VA over PS-banden met cipiersacties niet

Elio Di Rupo © Dieter Telemans

PS-voorzitter Elio Di Rupo reageert verbolgen op de kritiek van N-VA. Voorzitter Bart De Wever insinueert namelijk banden tussen de cipiersacties en de PS.

PS-voorzitter Elio Di Rupo pikt de kritiek van N-VA over de PS-banden met de cipiersacties niet. “Wie per se roekeloze besparingspolitiek wil voeren, moet minstens de moed hebben om de eigen verantwoordelijkheid te erkennen”, zo reageert Di Rupo op tweets van De Wever.

“Dit is een politieke PS-staking, een partij die een kwarteeuw aan de macht was”, zo had De Wever getweet in reactie op het gewelddadige protest op het kabinet van Justitieminister Koen Geens. “Alle steun voor de hervormingen gevangeniswezen van Koen Geens. Gewelddadige vakbondsacties vandaag zijn onaanvaardbaar.”

Di Rupo beet intussen van zich af, opnieuw via twitter. Hij spreekt van een zwaktebod van de Vlaamsnationalistische voorman. “Bart De Wever moet zijn verantwoordelijkheid opnemen als voorzitter van de eerste partij van een regering die bezig is met het kapotmaken van justitie en de openbare diensten”, luidt het. “Ik veroordeel het inefficiënt besparingsbeleid van de regering-Michel dat mensen het mes op de keel zet. Net zoals ik elke vorm van geweld veroordeel.” (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content