Dewinter zet door VTM geweerde mop op YouTube en haalt prompt 30.000 kijkers

Tom Vandyck
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

Vlaams Belang-politicus Filip Dewinter heeft de mop die VTM niet op het scherm wilde online gezet. Dat leverde hem op minder dan geen tijd tienduizenden kijkers op.

Dewinter had de racistische mop getapt voor het programma ‘Nonkel Mop’ met Rob Vanoudenhove. VTM besliste echter dat het materiaal niet op antenne mocht. Vlaams belang-politici mogen bij VTM niet in entertainmentprogramma’s.

Dewinter pakte het echter gewiekst aan en zette de mop zelf op de videowebsite YouTube. Door het mediarelletje dat ontstaan was nadat de krant De Morgen meldde dat Dewinter uit het V TM-programma geweerd was, ging het filmpje meteen viraal.

Averechts effect

De mop kwam donderdag op YouTube en had even na middernacht die dag al meer dan dertigduizend views. Wellicht heeft Dewinter dus veel meer publiciteit gekregen door alle persaandacht, heisa op sociale media en YouTube-views dan als VTM de mop gewoon uitgezonden had.

Het gaf Dewinter meteen ook de gelegenheid om zich bij het begin van de video als slachtoffer op te stellen. “Censuur krijgt alsmaar meer greep op onze samenleving”, klaagt hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content