Death Valley bezaaid met gebakken eieren na truc van parkwachter

© Reuters

Een video waarin een parkwachter van Death Valley een eitje in de verschroeiende hitte bakt, heeft tot een heuse rage geleid in het nationale park.

In de video op YouTube was te zien hoe een parkwachter van het Amerikaanse nationale park Death Valley, waar het meer dan 50 graden Celsius is, een eitje bakt in de zon.

Maar door de vele copycats die vergeten hun troep op te ruimen, ziet Death Valley er dezer dagen meer uit als een gebakken omelet dan een woestijngebied. De autoriteiten vragen de hobbykoks daarom om hun eierschalen en spiegeleieren op te ruimen na het kokkerellen.

Op de officiële Facebook-pagina van Death Valley staat te lezen: ‘De video van een werknemer die in Death Valley een eitje bakt in de pan was bedoeld om te tonen hoe heet het hier kan worden… Het onderhoudsteam van Death Valley is ondertussen druk bezig met het opruimen van gebroken eieren rechtsreeks op het wandelpad.’

Voor wie de stunt ook wil proberen, raden de parkwachters aan om ‘een pan of tinfolie te gebruiken en de inhoud netjes op te ruimen’.

De temperaturen in Death Valley liepen de voorbije week op tot meer dan 50 graden Celsius. De parkwachters waarschuwen dat de extreme temperaturen ernstige gevolgen kunnen hebben voor wie het park bezoekt, ‘waaronder een ziekenhuisopname en zelfs de dood.’ Er zijn dus betere plaatsen om een eitje te bakken.

Een journalist van de BBC probeert het ook eens:

(TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content