De Wever onthult gewicht: ‘Ik woog 142 kilo’

© Belga

‘Het best bewaarde geheim van de Wetstraat’, noemde Bart De Wever het. Nu onthuld: zijn gewicht, voor en na het dieet: 142 en 84 kilo.

Het werd lang, vooral door hemzelf, het best bewaarde geheim van de Wetstraat genoemd: het gewicht van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Bij een optreden in het Nederlandse praatprogramma Knevel & Van den Brink onthulde de N-VA-voorman dat hij vandaag 84 kilo weegt, en dat hij van 142 kilo komt. Zijn veelbesproken en controversiële Pronokal-dieet van de afgelopen zes maanden heeft hem dus 58 kilo doen verliezen.

De Wever deelde bij onze noorderburen ook mee wanneer hij besliste iets te doen aan zijn gewicht: “In de Efteling moest ik mijn 4-jarige dochter begeleiden in een roetsjbaan. Toen de ijzeren stang naar beneden ging, klikte die bij iedereen. Behalve bij mij. Een medewerker zette zijn voet ertegen. Ik voelde letterlijk alle zuurstof uit mijn lijf verdwijnen. Toen besefte ik dat er iets niet klopte.”

Op 11 september stellen Bart De Wever en Carl Huybrechts, die zal opkomen voor de N-VA in Brasschaat, het dieetboek ‘Het regime van Bart De Wever’ voor. Daarin, zo wordt beloofd, zullen alle details vrijgegeven worden.

Elio Di Rupo volgt: ‘Straks weegt De Wever minder dan ik’

Ook premier Elio Di Rupo (PS) onthult zijn gewicht in zijn terugkeerinterview in Het Laatste Nieuws: “Bart De Wever staat ongelofelijk scherp, straks weegt hij minder dan ik. Hoewel, ik weeg zelf maar 73, ik ben 7 kilo kwijt.” (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content