De Wever neemt fotografen bij de neus

© Belga

Voor de fotografen die beelden namen van een nota die Di Rupo op zijn schoot had liggen, had De Wever op een wit blad ‘curieuzeneuzemosterdpot’ geschreven.

N-VA-voorzitter Bart De Wever is dinsdag rond 15u de oprit van het kasteel van Laken opgereden voor een audiëntie bij koning Albert II. Hij nam de fotografen bij de neus die beelden namen van een nota die PS-voorzitter Elio Di Rupo eerder op de dag bij het binnenrijden van koninklijk domein op zijn schoot had liggen. Op een wit A4-blad had hij in het rood ‘curieuzeneuzemosterdpot’ geschreven.

De Wever gebruikte ook het gevarenbord dat de PS-voorzitter had getekend na zijn handgeschreven zin over de CD&V. Bovenop het blad had de N-VA-voorzitter ook nog een iPad liggen waarop de foto’s te zien waren van Di Rupo’s nota.

Foto’sDi Rupo was overigens niet het eerste slachtoffer van het digitale tijdperk aan het kasteel van Laken. In de zomer van 2007 namen fotografen ook al beelden van de schootnota van koninklijk ontmijner Jean-Luc Dehaene, die na de verkiezingen van juni 2007 het pad moest effenen voor Yves Leterme. In de nota was het ondertussen bekende zinnetje ‘quid N-VA?’ duidelijk te lezen.

De Wever is dan weer niet de eerste politicus die ondanks de moeilijke politieke situatie in Laken zijn gevoel voor humor behoudt. Niet echt lang na Dehaene – en nadat formateur Leterme er de eerste keer de brui had aan gegeven – reed toenmalig koninklijk verkenner Herman Van Rompuy de oprit van het kasteel van Laken op met het boek ‘Courage’ van Gordon Brown in de hand. In dat boek portretteert de ondertussen ex-premier van Groot-Brittannië acht personen die blijk geven van moed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content