De Wever maakt Di Rupo inzet van gemeenteraadsverkiezingen

De N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met de slogan ‘De Kracht van de Verandering.’ De partij zet in heel het land Bart De Wever op affiches, om te compenseren voor de vele onbekende N-VA-kandidaten.

N-VA-kopstuk Bart De Wever zal bij de gemeenteraadsverkiezingen niet alleen in zijn thuisstad Antwerpen in het straatbeeld te zien zijn. De partij speelt haar boegbeeld uit in heel Vlaanderen. Bart De Wever zal overal op de affiche staan, ofwel alleen, ofwel samen met een lokale kandidaat.

De N-VA wil de bekendheid van Bart De Wever ook bij de regionale verkiezingen nationaal verzilveren. De voorzitter moet met zijn aanwezigheid in het straatbeeld de handicap van de vele onbekende kandidaten van de N-VA compenseren.

De kracht van de Verandering

De partij trekt naar de verkiezingen met de slogan ‘De Kracht van de Verandering’. Dat is bekendgemaakt op een vormingsdag in Leuven.

“Tegenover de krachten van het status quo plaatst de N-VA de kracht van de verandering”, zei voorzitter Bart De Wever bij de bekendmaking van de slogan op de vormingsdag in de Aula Pieter De Somer in Leuven.

Een stem voor N-VA in 2012 is voor De Wever “de krachtigste manier om aan de traditionele partijen duidelijk te maken dat het zo niet verder kan”, waarmee hij van de regering-Di Rupo meteen de inzet wil maken van stembusslag van oktober.

Schitterende peilingen

Hij riep de leden op om bescheiden te blijven. “Laat je niet verleiden door de schitterende peilingen. Ondanks onze sterke groei hebben wij op lokaal vlak nog een heel grote achterstand op de traditionele partijen. En we gaan die achterstand heus niet in één verkiezing kunnen wegwerken”.

De vormingsdag vormde de afsluiter van het “Traject 2012” waarbij de lokale partijleden een aantal thema’s en voorstellen werden aangereikt waarmee zij hun lokaal programma en de campagne kunnen uitwerken tijdens vijf studiedagen.

Tegen het status quo

Met de slogan “De kracht van verandering” wil de N-VA duidelijk maken dat de partij zich voor de lokale, maar ook voor de parlementsverkiezingen van 2014 afzet tegen de partijen die voor het status quo kiezen.

De voorzitter kon niet laten om het succes van de partij in cijfers te vertalen: in de laatste vier maanden zijn er opnieuw 5.500 nieuwe leden bijgekomen, 94 procent van de Vlaamse gemeenten heeft een eigen N-VA-afdeling en de partij zal zeker in 83 procent van de gemeenten zelfstandig deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Naar een confederaal model waarin Vlamingen eigen beleid kunnen bepalen

Maar in eenzelfde adem maakte hij van de regering-Di Rupo een belangrijk thema van de lokale verkiezingen. Volgens De Wever moet de kiezer in 2014 een duidelijke keuze maken. Kan Elio Di Rupo nog vier of vijf jaar voortdoen, of is het de beurt aan de N-VA en “kunnen we eindelijk overstappen naar een confederaal model waarin wij Vlamingen zelf ons eigen beleid kunnen bepalen”.

Maar opdat in 2014 de verandering het zal halen op de kracht van het status quo “moeten we ook dit jaar al, in 2012, een zo sterk mogelijke score neerzetten in heel Vlaanderen zodat we ons lokaal weefsel verder kunnen uitbouwen”.

Geloofwaardig alternatief

“Wij als N-VA moeten de mensen een geloofwaardig en betrouwbaar alternatief aanbieden, een partij die consequent en eerlijk aan politiek doet, een partij die zich niet neerlegt bij het weinige dat in dit land nog haalbaar is, maar die gaat voor het noodzakelijke, voor de verandering die Vlaanderen nodig heeft”, aldus De Wever, die ook aankondigde dat er in juni een precampagne georganiseerd zal worden.

Voor de N-VA zijn de gemeenteraadsverkiezingen een alles of niets-verhaal. Als de partij haar monsterscore van de federale verkiezingen kan evenaren of zelfs nog overtreffen, dan kan ze eindelijk de levensbelangrijke lokale structuren uitbouwen die de partij sinds het einde van de Volksunie niet heeft gehad. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content