De Wever: geen extra toegevingen doen

N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet van plan extra toegevingen te doen na de betoging van zondag.

Bart De Wever is niet van plan om extra toegevingen te doen na de betoging van zondag in Brussel. ‘De Vlamingen hebben bij de verkiezingen, de enige democratische uiting, gestemd voor verandering’, aldus de N-VA-voorzitter.

De Wever zegt dat zijn partij zich al soepel heeft opgesteld. ‘We hebben al veel water bij de wijn gedaan. Het moet nog drinkbaar blijven’, aldus de N-VA-voorzitter op Radio 1. ‘We laten onze eisen niet vallen, anders belanden we weer bij het status-quo. Je kan het paard naar het water leiden, maar ik drink liever wijn’.

Net als zijn partijgenoot Ben Weyts verwees De Wever naar de peiling die Le Soir heeft afgenomen tijdens de betoging. Volgens de peiling van onderzoeksbureau Dedicated was 44 procent van de betogers afkomstig uit Brussel, 35 procent uit Wallonië en 21 procent uit Vlaanderen.

‘Volgens een peiling van Le Soir waren de deelnemers aan de betoging voor 80 procent Franstaligen en voor 20 procent Vlamingen. Dat is een signaal, maar ik onthou de enige echt democratische uiting en dat is dat de Vlamingen bij de verkiezingen voor verandering hebben gekozen’, aldus De Wever.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content