De Wever en Verhofdstadt toch in debat?

© Belga

De Wever en Verhofstadt zouden normaal op vraag van de VRT met elkaar in debat gaan over de toekomst van België, maar hadden het format verkeerd begrepen en zegden af. De VRT zoekt een oplossing.

N-VA-voorzitter Bart De Wever en ex-premier Guy Verhofstadt (Open VLD) zouden normaal op vraag van de VRT op 4 maart met elkaar in debat gaan over de toekomst van België, maar beiden hadden het format verkeerd begrepen en zegden af. De VRT zoekt een oplossing.

Het debat moest het hoogtepunt worden van ‘Kwesties’, een speciaal evenement dat Radio 1 organiseert in het Cultuurcentrum van Mechelen.

De Wever en Verhofstadt gingen er echter allebei vanuit dat hun debat in de beslotenheid van een radiostudio zou plaatsvinden. Dat bleek een misverstand: het wordt niet rechtstreeks uitgezonden en wordt bovendien opgenomen in een volle zaal. Beide politieke tenoren vrezen dat een “sereen” debat zo onmogelijk wordt.

“Voorlopig komt het debat er niet, maar we willen de zaak toch nog oplossen,”zegt woordvoerster Anne Stroobants van de VRT. “We kijken samen met de nieuwsdienst en de mensen van Radio 1 hoe we snel tot een oplossing kunnen komen.” In eerste instantie wordt er gedacht aan een ander format, een debat tussen andere tenoren is de tweede optie.

Het evenement is al een tijdje helemaal uitverkocht. Mensen die al een ticket kochten en die het alternatief niet interessant vinden, kunnen hun geld terugkrijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content