De Wever: ‘De premier kan rekenen op mijn volledige steun’

Bart De Wever © Belga

‘Onder premier Michel levert de regering excellent werk’, weerlegt N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn zogenaamde kritiek op de premier.

Premier Charles Michel (MR) kan rekenen op de volledige steun van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Dat heeft die laatste gezegd nadat volgens hem zijn uitspraken in het VRT-programma “De Afspraak” niet juist begrepen zijn. De Wever had er laten verstaan dat de federale regering er niet in geslaagd is om perspectieven te brengen en voor een collectieve ambitie te zorgen. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de Vlaamse partijen van de coalitie, inclusief de N-VA, en hun gebrek aan cohesie, klonk het.

Volgens De Wever werden zijn uitlatingen door sommigen aanzien als kritiek aan het adres van Charles Michel en het werk van de federale regering. “Daar is niets van aan”, benadrukt hij, eraan toevoegend dat onder premier Michel de federale regering excellent werk levert (taxshift, pensioenhervorming, beheer asielcrisis en investeringen in veiligheid).

“Mijn kritiek was dat we de realisaties niet benadrukken en we de mensen niet genoeg perspectieven bieden. De oorzaak is te zoeken bij de Vlaamse partijen van de coalitie en hun gebrek aan cohesie. (…) We moeten samen weer voor een collectieve ambitie zorgen om het land op de rails te zetten en de mensen perspectieven te geven. En dat is dus ook een collectieve verantwoordelijkheid van de Vlaamse partijen. En ik wil benadrukken dat dit ook zelfkritiek is”, aldus De Wever. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content