De Vlaamse kustgemeenten hebben een plan klaar om de toestroom van toeristen deze zomer onder controle te houden. Een netwerk van slimme camera's gaat op de dijken en in de centra de drukte in kaart brengen, schrijft De Tijd woensdag.

Corona heeft het Chinese consumptiegedrag grondig dooreengeschud. E-commerce, contactloos betalen en thuislevering zitten er in de lift, net zoals bij ons. 'Maar de onbemande supermarkten waar de Chinezen warm voor lopen, zijn voor de Belgische consument een brug te ver.'

Hoe zal het leven zijn wanneer het coronavirus bedwongen is? Business as usual? Knack vroeg een aantal experts even vooruit te blikken op het sporten van morgen. 'Sporters zijn bang, en dat zie je aan hun prestaties', zegt sportpsycholoog Jef Brouwers.

Hoe zal het leven zijn wanneer het coronavirus bedwongen is? Business as usual? Knack vroeg een aantal experts even vooruit te blikken op het shoppen van morgen. 'Mannelijk shoppen in minder en kleinere winkels', zegt retailexpert Jorg Snoeck.

Hoe zal het leven zijn wanneer het coronavirus bedwongen is? Business as usual? Knack vroeg een aantal experts even vooruit te blikken op ons vervoer. 'De NMBS is het vertrouwen kwijt', zegt mobiliteitsdeskundige Kris Peeters.

Hoe zal het leven zijn wanneer het coronavirus bedwongen is? Business as usual? Knack vroeg een aantal experts even vooruit te blikken. 'De sociale onrust groeit', zegt Johan Leman van Foyer.

Hoe zal het leven zijn wanneer het coronavirus bedwongen is? Business as usual? Knack vroeg een aantal experts even vooruit te blikken op hoe we gaan leven. 'Terug naar de negentiende eeuw', zegt Fons Van Dyck, marketeer.

Hoe zal het leven zijn wanneer het coronavirus bedwongen is? Business as usual? Knack vroeg een aantal experts even vooruit te blikken op het werk. 'De baas kan opnieuw meer voorwaarden stellen', zegt econoom Stijn Baert.

De kledingwinkels storten zich dezer dagen op e-commerce en thuislevering, en op sociale media breken ze een lans voor lokaal shoppen. De modesector zet zich schrap. In twee talen. Want eendracht maakt macht.

Voor de modesector is 2020 zo goed als verloren: de zomercollecties liggen stof te vergaren in gesloten winkels en voor de wintercollecties is de situatie nog onduidelijk. In september worden, normaal gezien, de collecties voor de zomer van volgend jaar voorgesteld. Of dat lukt, is koffiedik kijken.