De Troy wordt machtsmisbruik verweten

© Epa

De vakbonden en de Federatie van Vlaamse Gevangenisdirecteurs reageren verontwaardigd op het incident met Wim De Troy.

De vakbonden reageren boos op het incident met onderzoeksrechter Wim De Troy in de gevangenis van Sint-Gillis. Het ACV spreekt van een flagrante vorm van machtsmisbruik. Volgens Sypol heeft De Troy de gevangenis in gevaar gebracht.

De Troy liet zondagavond de directeur van de strafinrichting, een adjudant en de portier oppakken omdat hij niet met zijn wagen op de binnenkoer mocht parkeren.

Het ACV sprak maandag van flagrant machtsmisbruik. dat volgens haar buiten alle proportie is. Volgens vakbondssecretaris Luc Neirynck mag een en ander niet zonder gevolgen blijven.

De vakbond rekent erop dat minister van Justitie Stefaan De Clerck of de hiërarchische overste van De Troy stappen ondernemen. Het ACV kondigde ook aan dat het met andere bonden gaat overleggen over eventuele acties.

Volgens de politievakbond Sypol.be heeft De Troy de bewaking van de gevangenis in gevaar gebracht door drie personeelsleden op te pakken. Het personeel heeft volgens de bond niets fout gedaan en enkel de regels gevolgd.

Ook de Federatie van Vlaamse Gevangenisdirecteurs mengde zich maandag in de discussie met een verontwaardigde reactie.

Volgens de federatie negeerde De Troy de meest elementaire veiligheidsregels inzake toegang tot de gevangenis. Die regels en
procedures gelden voor iedereen die toegang wenst tot de gevangenis, zo stipt de federatie aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content