U kent het probleem: de energiemeter op uw iPad of iPhone stelt u gerust. Er is nog genoeg energie voor uren mobiel plezier. Tot plots, na een kwartiertje surfen via een 3G-verbinding, de tank zo goed als leeg blijkt te zien. Voor wie de hele dag uithuizig is, of in elk geval ver uit de buurt van stopcontacten, is dat geen pretje.

Gelukkig is er nu de Battery Stand Pro App. Die duidt aan hoe lang uw toestel nog werkt, naargelang de soort 'activiteiten' die u ermee ontplooit. Zo kunt u met een batterij die nog voor 15 procent gevuld is maar liefst 298 minuten stand by zijn. Naar muziek luisteren kunt u nog een klein half uurtje. Maar surfen slurpt veel meer stroom: slechts 5 minuten met een wifi-verbinding en amper 3'.20" met een 3G-aansluiting. Zo ziet u maar: niet alle kennis is nutteloos.

U kent het probleem: de energiemeter op uw iPad of iPhone stelt u gerust. Er is nog genoeg energie voor uren mobiel plezier. Tot plots, na een kwartiertje surfen via een 3G-verbinding, de tank zo goed als leeg blijkt te zien. Voor wie de hele dag uithuizig is, of in elk geval ver uit de buurt van stopcontacten, is dat geen pretje.Gelukkig is er nu de Battery Stand Pro App. Die duidt aan hoe lang uw toestel nog werkt, naargelang de soort 'activiteiten' die u ermee ontplooit. Zo kunt u met een batterij die nog voor 15 procent gevuld is maar liefst 298 minuten stand by zijn. Naar muziek luisteren kunt u nog een klein half uurtje. Maar surfen slurpt veel meer stroom: slechts 5 minuten met een wifi-verbinding en amper 3'.20" met een 3G-aansluiting. Zo ziet u maar: niet alle kennis is nutteloos.