De Lijn wil beroep doen op gemeentebusjes voor alternatief vervoer

De Lijn © Belga

De Lijn wil voorzien in alternatieven voor reizigers die getroffen zijn door de besparingen bij de Vlaamse vervoersmaatschappij. Er wordt onder andere gedacht aan taxi’s, gemeente- en OCMW-busjes.

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn wil gemeente- en OCMW-busjes, voertuigen van buurtverenigingen en taxidiensten inschakelen om landelijke gebieden van openbaar vervoer te voorzien. Dat staat in een interview met directeur-generaal Roger Kesteloot in De Tijd. De Lijn moet besparen, maar wil via allianties met lokale overheden en verenigingen toch voorzien in alternatieven voor getroffen reizigers.

Deens systeem

“We bekijken in het komende jaar of we voor lokale bedieningen geen oplossing kunnen vinden buiten het klassieke openbaar vervoer”, zegt Kesteloot. “Er zijn bijvoorbeeld gemeenten met eigen busjes, of van het OCMW, voor bepaalde doelgroepen. Bepaalde taxidiensten kunnen ook een oplossing zijn.” De directeur laat zich inspireren door het Deense systeem Flextur, waarbij collectieve taxi’s reizigers in afgelegen gebieden in verbinding brengen met klassieke buslijnen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content