Ik kom zonet terug uit Antwerpen. We liepen met een paar honderd mensen door de straten. De stad liet haar echte gezicht zien : een kleurrijk mozaïek van wat Antwerpen werkelijk is. Zwarte mensen, bruine mensen, gele mensen, witte mensen. Joodse mensen, moslims, christenen, vrijzinnigen,hindoes. Allemaal Antwerpenaars die rouwden om de kleine Luna Drowart, haar nanny Dowa en diens ongeboren kind.
Antwerpenaars die het niet kunnen vatten dat dit alweer in hun eigen stad kon gebeuren.
Antwerpenaars die oproepen om eindelijk, eindelijk een dijk op te werpen tegen de angst en de haat.

De stad die zichzelf fier een metropool noemt, een wereldstad dus, zal nooit meer veranderen. Er zijn geen uniform witte christelijke steden meer in de wereld. Dat de wereld een dorp is, is een feit. Voorgoed. Dat we zullen moeten delen ook. Daar helpen geen fort Europa en geen jachtgeweren tegen.

Ik kom zonet terug uit Antwerpen. We liepen met een paar honderd mensen door de straten. De stad liet haar echte gezicht zien : een kleurrijk mozaïek van wat Antwerpen werkelijk is. Zwarte mensen, bruine mensen, gele mensen, witte mensen. Joodse mensen, moslims, christenen, vrijzinnigen,hindoes. Allemaal Antwerpenaars die rouwden om de kleine Luna Drowart, haar nanny Dowa en diens ongeboren kind.Antwerpenaars die het niet kunnen vatten dat dit alweer in hun eigen stad kon gebeuren.Antwerpenaars die oproepen om eindelijk, eindelijk een dijk op te werpen tegen de angst en de haat.De stad die zichzelf fier een metropool noemt, een wereldstad dus, zal nooit meer veranderen. Er zijn geen uniform witte christelijke steden meer in de wereld. Dat de wereld een dorp is, is een feit. Voorgoed. Dat we zullen moeten delen ook. Daar helpen geen fort Europa en geen jachtgeweren tegen.