Johan Van Overtveldt (N-VA)

De holle woorden van Steven Vanackere

Johan Van Overtveldt (N-VA) Europarlementslid, voormalig minister van Financiën en ex-hoofdredacteur Trends en Knack.

Steven Vanackere wil een goednieuwsshow en put zich daar dagelijks voor uit. Hij apprecieert het niet als je daar niet gedwee in mee stapt.

Vice-premier Steven Vanackere laat zich in het Radio 1-programma De Ochtend nogal laatdunkend uit ten aanzien van onze verslaggeving over de manier waarop de regering de aanbevelingen van de Europese Commissie veranderd wil zien. Zijn commentaar was dat Knack (“mijnheer Van Overtveldt”) zinnen citeerden die niet eens het kernkabinet haalden. Vanackere heeft duidelijk niet gelezen wat Knack via haar website naar buiten bracht.

De nota waar we uit geput hebben, komt rechtstreeks uit de top van de regering en bevat, zoals duidelijk weergegeven, twee types van commentaren.

Ten eerste zijn er de “accords de gouvernement“. Het gaat dan om de passages rond de index en het sociaal overleg, de pensioenleeftijd en het kapitaal van de banken. Minister Vanackere moet echt wel eens uitleggen hoe een “accord de gouvernement” te rijmen valt met “het kernkabinet niet gehaald”. Is er een hogere macht boven het kernkabinet? Beslist Elio Di Rupo op zijn eentje? Misschien is onze kennis van het Frans onvoldoende, dat zou het ook kunnen zijn.

Het tweede type van commentaar betreft punten waar in de nota in ons bezit de visies van de diverse regeringspartijen naast elkaar gezet worden. We hebben dat in de verslaggeving ook duidelijk zo weergegeven en op geen enkele manier gepretendeerd dat het hier om een genomen besluit ging.

Steven Vanackere wil een goed nieuws-show en put zich daar dagelijks voor uit. Hij kan het niet appreciëren als je daar niet gedwee in mee stapt. Dat blijkt ook duidelijk uit zijn commentaren rond Dexia en de europroblematiek.

Johan Van Overtveldt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content