?n de wijk Gaziler in Diyarbakir bieden honderden kleurrijke appartementsblokken een antwoord op de enorme plattelandsvlucht in Turkije. De meeste blokken dragen het bouwjaar op de gevels, en die gaat doorgaans niet verder terug dan 2000. Nieuwe exemplaren in aanbouw vreten aan het omringende braakland. Nergens is de stadsgroei beter zichtbaar dan hier.

Herder Ashraf Tokaj laat zijn schapen uit. Veel gras valt er op de omgewoelde aarde niet te vinden. Ashraf heeft tien kinderen, en dat is heel normaal in Koerdistan. Vijf van hen werken in ?stanbul. Ook dat is heel normaal. ?n Koerdistan ligt de werkloosheid nog hoger dan in de rest van Turkije.

"?n deze wereld is niets blijvend", mijmert de man. "Jij, ik, alles komt en verdwijnt weer". Herders hebben veel tijd om te piekeren.

?n de wijk Gaziler in Diyarbakir bieden honderden kleurrijke appartementsblokken een antwoord op de enorme plattelandsvlucht in Turkije. De meeste blokken dragen het bouwjaar op de gevels, en die gaat doorgaans niet verder terug dan 2000. Nieuwe exemplaren in aanbouw vreten aan het omringende braakland. Nergens is de stadsgroei beter zichtbaar dan hier.Herder Ashraf Tokaj laat zijn schapen uit. Veel gras valt er op de omgewoelde aarde niet te vinden. Ashraf heeft tien kinderen, en dat is heel normaal in Koerdistan. Vijf van hen werken in ?stanbul. Ook dat is heel normaal. ?n Koerdistan ligt de werkloosheid nog hoger dan in de rest van Turkije."?n deze wereld is niets blijvend", mijmert de man. "Jij, ik, alles komt en verdwijnt weer". Herders hebben veel tijd om te piekeren.