De Gucht gelooft niet meer in formule met zeven

Volgens de Europees Commissaris is de N-VA ideologisch niet in staat tot een compromis.

Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht (Open VLD) ziet de toekomst van de onderhandelingen over de staatshervorming in de huidige vorm somber in. Als het niet lukt, moet volgens hem de N-VA misschien aan de kant worden geschoven.

De Gucht gaf donderdagochtend op Radio 1 meer uitleg bij zijn harde uithaal naar het gekrakeel in de Wetstraat die hij de avond voordien had gedaan tijdens de prijsuitreiking van de trofee ‘Manager van het jaar’ van Trends.

Gucht heeft geen goed oog in de toekomst van de onderhandelingen met zeven partijen.

‘Sommigen gaan ervan uit dat men nog wel wat tijd heeft. Laat ze maar praten, vroeg of laat geraken ze er wel uit. Ik heb daar mijn grootste twijfels over. Ik geloof niet dat men in de formule waarin men nu praat ooit tot een oplossing komt’, zo luidde het scherp.

De Gucht gelooft niet dat met de huidige formule een oplossing zal worden gevonden. Als het niet lukt, moet er naar een andere formule worden gezocht en de N-VA misschien wel aan de kant worden geschoven, zo oppert hij.

‘Ik stel vast dat alle politieke partijen enorme pleinvrees hebben om wat dan ook te doen zonder dat de N-VA erbij betrokken is. Als wegens ideologische redenen – die ik respecteer – de N-VA niet in staat is om een compromis te maken over een staatshervorming, dan moeten andere partijen dat proberen’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content