De fauw hoopt zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan, verdachte weigert verklaring af te leggen

Dirk De fauw © Belga

Burgemeester van Brugge Dirk De fauw (CD&V) hoopt zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen gaan nadat hij zaterdag werd neergestoken.

Burgemeester van Brugge Dirk De fauw (CD&V) hoopt zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen gaan. Dat zei hij zondag in een telefonisch interview met De Zevende Dag (één). De fauw werd zaterdag aan zijn advocatenpraktijk neergestoken door een cliënt van hem. De dader is opgepakt. De fauw zelf heeft het ziekenhuis mogen verlaten.

De aanvaller stak De fauw in de hals met een aardappelmesje. Aanvankelijk dacht de burgemeester dat zijn verwondingen niet zo erg waren. Zijn chauffeur bracht hem naar de spoeddienst, en pas daar werd duidelijk dat het ernstig was.

De fauw sprak in De Zevende Dag van een insnijding van 14 centimeter. Er waren 24 hechtingen nodig om de wonde te dichten.

De fauw was al zowat 15 jaar bewindvoerder van de man, wat betekent dat hij zijn vermogen beheert omdat hij daar zelf niet toe in staat is.

Naar het motief van de dader is het voorlopig raden. Hij weigert verklaringen af te leggen over de feiten. De 35-jarige man uit Torhout zal vrijdag voor de raadkamer komen en blijft intussen aangehouden.

Partner Content