Plots stoot je op het internet op een onontgonnen schat. Neem nu de International Children's Digital Library. Die kreeg in 2010 een Amerikaanse presidentiële onderscheiding. De bib vond onderdak in de universiteit van Maryland en heeft meer dan 4600 digitale boeken in 61 talen op zijn servers staan. De gebruikers komen uit 228 landen, maar vaak gaat het om anderstalige Amerikanen. Vooral leraars in het lager onderwijs putten gretig uit het aanbod. Immigranten die in de VS geen boeken in hun moedertaal vinden, zijn ook vaste klanten. Maar er is ook een 'filiaal' in Mongolië. De ICDL sluit zich aan bij de stelling van de VN dat "het ontzeggen van informatie in de moedertaal neerkomt op het ontkennen van een mensenrecht."

Er is ook veel visueel genot. Zo zijn er de 1986 boeken van de Baldwin Collectie. Allemaal kinderboeken van de negentiende eeuw met prachtige illustraties. Voer voor nostaligici.

Plots stoot je op het internet op een onontgonnen schat. Neem nu de International Children's Digital Library. Die kreeg in 2010 een Amerikaanse presidentiële onderscheiding. De bib vond onderdak in de universiteit van Maryland en heeft meer dan 4600 digitale boeken in 61 talen op zijn servers staan. De gebruikers komen uit 228 landen, maar vaak gaat het om anderstalige Amerikanen. Vooral leraars in het lager onderwijs putten gretig uit het aanbod. Immigranten die in de VS geen boeken in hun moedertaal vinden, zijn ook vaste klanten. Maar er is ook een 'filiaal' in Mongolië. De ICDL sluit zich aan bij de stelling van de VN dat "het ontzeggen van informatie in de moedertaal neerkomt op het ontkennen van een mensenrecht." Er is ook veel visueel genot. Zo zijn er de 1986 boeken van de Baldwin Collectie. Allemaal kinderboeken van de negentiende eeuw met prachtige illustraties. Voer voor nostaligici.