De deeltijdse vegetariërs rukken op

© Reuters

Vijf tot zes procent van Vlaanderen en Brussel is “deeltijds vegetariër”. Dat stelt EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) naar aanleiding van de internationale dag van het vegetarisme

De internationale dag van het vegetarisme vindt maandag plaats. EVA is dan weer de initiatiefnemer van “Donderdag Veggiedag” in zes Belgische steden.

Die dag inspireert blijkbaar, want het vegetarisme wint aan populariteit. Ongeveer 2 tot 3 procent van de Belgen zouden “echte” vegetariërs zijn, maar EVA ziet vooral het “deeltijds” vegetarisme opkomen. Dat wil zeggen dat mensen een aantal keer per week gen vlees eten.

“De redenen zijn divers”, stelt EVA. “In volgorde van belangrijkheid: gezondheid, nieuwe smaken ontdekken, milieubescherming en dierenwelzijn.”

Niet alleen soja of tofoe

Vegetarische producten vormen ook een steeds belangrijkere markt voor de supermarktketens. Delhaize verhoogde bijvoorbeeld zijn aanbod, naar eigen zeggen niet zozeer voor de vegetariërs, maar eerder op vraag van klanten die meer evenwichtig willen eten.

De verhoging van het aanbod heeft ook te maken met de steeds grotere diversiteit aan vegetarische producten. “Het is niet alleen maar soja of tofoe”, aldus een Delhaize-woordvoerder. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content