De Croo verwijt PS onrust te stoken bij bpost en Proximus

© belga

De Belgische staat is niet van plan om zijn belang in bpost te verkopen. Dat verzekert bevoegd minister Alexander De Croo (Open Vld), nadat voormalig PS-minister Jean-Pascal Labille op de radio zei dat de regering “in de komende uren” zou verkopen. “Totaal ongepast”, reageert De Croo.

“De staat gaat een deel van zijn belangen verkopen”, zei Labille vrijdagochtend op de RTBF-radio. “Dat is een kwestie van uren.” Volgens De Croo klopt dat niet. “Ik wil heel duidelijk zijn: de Belgische staat is meerderheidsaandeelhouder en heeft geen enkele intentie om zijn deel te verkopen”, zei de vicepremier voor aanvang van de ministerraad.

De Croo is niet te spreken over de uitspraken van de voormalige PS-minister. “Ik vraag me af wat meneer Labille probeert te doen? Is hij misschien bezig met onrust zaaien bij bpost en misschien ook bij Proximus? Dat is totaal ongepast”, hekelde de liberaal. Is het – na de stakingen in de gevangenissen en bij het spoor – misschien de bedoeling om onrust te creëren in alle publieke bedrijven, vraagt De Croo zich af.

Onrust bij de beursgenoteerde overheidsbedrijven bpost en Proximus is alvast “totaal onnodig”, besloot De Croo. “We hebben vorig jaar de wet al gewijzigd die het mogelijk maakt om het overheidsbelang onder de vijftig procent te laten dalen, maar dat heb ik al vaak uitgelegd.” (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content