De Croo: ‘Verantwoordelijkheid nemen voor humanitaire crisis aan buitengrens EU’

Vice-premier Alexander De Croo (Open VLD) © Belga

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) maakt twee miljoen euro vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne. ‘Meer dan anderhalf miljoen mensen zijn gevlucht voor de rebellen in het oosten. Er is een tekort aan geneesmiddelen en tuberculose steekt de kop op.’

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) maakt twee miljoen euro vrij voor humanitaire noodhulp aan Oekraïne. Het geld gaat naar het Internationale Rode Kruis, dat er de getroffen bevolking bijstaat met onderdak, voedsel, geneesmiddelen en proper water.

Situatie verslechtert

“De humanitaire situatie in Oekraïne blijft voortdurend verslechteren. Meer dan anderhalf miljoen mensen hebben intussen de zone ontvlucht die door de rebellen in het oosten wordt bezet. Het ontbreekt er aan geneesmiddelen, tuberculose steekt de kop op, er zijn chronische tekorten aan elektriciteit en drinkbaar water”, verduidelijkt De Croo. “Als Europese landen moeten we onze verantwoordelijkheid nemen voor de humanitaire crisis die zich aan de directe buitengrens van de Europese Unie voltrekt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content