De Croo roept op te stoppen met het politiek theater

De Open VLD-voorzitter heeft tijdens zijn nieuwjaarstoespraak opgeroepen keuzes te maken.

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo roept op te stoppen met het theater en met de mensen iets wijs te maken. Hij vraagt dat er keuzes gemaakt worden.

Dat heeft hij maandagavond gezegd tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. ‘Stop met te denken aan de volgende verkiezingen en begin eindelijk eens te denken aan de volgende generaties’, aldus De Croo.

HIj vraagt een staatshervorming die het land efficiënter maakt en niet gebaseerd is op symbolen. Maar hoe belangrijk een staatshervorming ook is, voor ons liberalen is er meer, aldus De Croo. ‘Voor ons telt niet alleen welke overheid het doet, maar vooral wat die overheid doet’.

‘Zorgt ze voor veiligheid? Of legt ze zich neer bij straffeloosheid? Hervormt ze de pensioenen? Of worden die straks onbetaalbaar? Moedigt ze mensen aan om aan de slag te gaan? Of houdt ze vast aan de uitkeringseconomie? Maakt ze de begroting gezond door te besparen? Of verhoogt ze de belastingen?’.

Dat zijn volgens De Croo de vragen die voor Open VLD echt van tel zijn. ‘Maar daarover hebben we de voorbije zeven maanden niets gehoord’.

‘Als men bij ons aanklopt, zullen wij deze vragen wel op tafel leggen. Zal het over veiligheid, werk, economie, pensioenen en begroting moeten gaan. Want er is genoeg kostbare tijd verspild. Genoeg rond de hete brei gedanst. Tijd om keuzes te maken’, aldus De Croo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content