“De Croo ontloopt verantwoordelijkheid” (Philippe Muyters)

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) ontkent dat er te weinig wordt gedaan om oudere werklozen weer aan het werk te krijgen, zoals Alexander De Croo beweerde.

In een reactie op een uitspraak van Alexander De Croo, ontkent Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) dat er te weinig wordt gedaan om oudere werklozen weer aan het werk te krijgen. Volgens Muyters moet de federale regering de regels rond brugpensioenen aanpassen.

In de Zevende Dag zei Alexander De Croo dat hij het brugpensioen op 52 voor de werknemers van Ford Genk nooit zou hebben goedgekeurd, mocht hij in de plaats geweest zijn van zijn federale collega van Werk Monica De Coninck (sp.a).

“Daarmee wast hij zijn handen in onschuld”, zegt Vlaams minister Muyters. “De beslissing is dan wel van minister De Coninck, maar zij volgt gewoon de wet. Die is aangepast met goedkeuring van Open Vld”, zegt de N-VA-minister.

De Croo zei ook dat de Vlaamse regering, via de VDAB, meer bruggepensioneerden aan het werk moest helpen. Maar volgens Muyters schuift de federale minister van Pensioenen daarmee de verantwoordelijkheid van zich af. “Om meer 50-plussers aan het werk te houden heb je vacatures nodig en gemotiveerde kandidaten.”

“Maar met het huidige systeem van brugpensioenen is het financiële verschil tussen thuisblijven met brugpensioen en gaan werken te klein”, aldus nog Muyters. “Daarvoor moet de federale wetgeving worden aangepast. Maar blijkbaar wil of kan De Croo dat niet”. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content