Neen, ik was niet "alweer" op reis. Ik heb me wel even bezonnen of ik met deze blog zou doorgaan. Nogal gedegouteerd was ik door de anonieme scheldpartijen over en weer die op deze plek plaatsvonden een paar weken geleden.
Ik kan best tegen een stootje, maar ik heb het het moeilijk met mensen die verscholen achter "no name" persoonlijke aanvallen lanceren van een bijzonder laag gehalte.
Dus : wie mij wil uitschelden, hou u vooral niet in, maar wel graag posten of ondertekenen met naam en toenaam. Aan de fans : Marlon, Iris en co : niet overdrijven, jongens en meisjes. Ik ben heel content met mijn pagina 3 in Weekend Knack.
Overigens ben ik het zeer eens met David Van Reybrouck die, vandaag in een opiniestuk in De Morgen, stelt dat wij beter zouden focussen op wat allemaal goed gaat in dit land. Count your blessings.
In vergelijking met vele andere landen met hetzelfde niveau zijn er meer dingen die goed gaan in Vlaanderen, dan dat er zaken mislopen.

We lijken dat minder en minder te beseffen, omdat we - ook de media - vooral focussen op het negatieve, het lelijke, het gruwelijke. Die dingen komen overal ter wereld voor. Ze zijn niet typisch Belgisch. Wel typisch Belgisch is een hoog comfort- en veiligheidsniveau en een, globaal genomen, meer dan behoorlijk functionerende gezondheidszorg en onderwijs.
Verbetering en verbreding zijn altijd mogelijk, maar daar moet een prijs voor worden betaald.

Wie zijn neus aan het raam steekt, de buitenlandse berichtgeving volgt, reist, praat met mensen uit andere landen, kan vergelijken. En beseft dat wij vaak door de paar lelijke bomen de schoonheid van het bos niet meer zien.
Navelstaren beperkt helaas de blik en maakt mensen bang en bekrompen.

Overigens ga ik nu wel met vakantie tot eind juli. Geniet van de zomer!

Neen, ik was niet "alweer" op reis. Ik heb me wel even bezonnen of ik met deze blog zou doorgaan. Nogal gedegouteerd was ik door de anonieme scheldpartijen over en weer die op deze plek plaatsvonden een paar weken geleden.Ik kan best tegen een stootje, maar ik heb het het moeilijk met mensen die verscholen achter "no name" persoonlijke aanvallen lanceren van een bijzonder laag gehalte.Dus : wie mij wil uitschelden, hou u vooral niet in, maar wel graag posten of ondertekenen met naam en toenaam. Aan de fans : Marlon, Iris en co : niet overdrijven, jongens en meisjes. Ik ben heel content met mijn pagina 3 in Weekend Knack.Overigens ben ik het zeer eens met David Van Reybrouck die, vandaag in een opiniestuk in De Morgen, stelt dat wij beter zouden focussen op wat allemaal goed gaat in dit land. Count your blessings. In vergelijking met vele andere landen met hetzelfde niveau zijn er meer dingen die goed gaan in Vlaanderen, dan dat er zaken mislopen.We lijken dat minder en minder te beseffen, omdat we - ook de media - vooral focussen op het negatieve, het lelijke, het gruwelijke. Die dingen komen overal ter wereld voor. Ze zijn niet typisch Belgisch. Wel typisch Belgisch is een hoog comfort- en veiligheidsniveau en een, globaal genomen, meer dan behoorlijk functionerende gezondheidszorg en onderwijs.Verbetering en verbreding zijn altijd mogelijk, maar daar moet een prijs voor worden betaald.Wie zijn neus aan het raam steekt, de buitenlandse berichtgeving volgt, reist, praat met mensen uit andere landen, kan vergelijken. En beseft dat wij vaak door de paar lelijke bomen de schoonheid van het bos niet meer zien.Navelstaren beperkt helaas de blik en maakt mensen bang en bekrompen.Overigens ga ik nu wel met vakantie tot eind juli. Geniet van de zomer!