Zeldzame boeken van Gerard Reve geveild

© Belga

Bij veilinghuis Catawiki zijn zeldzame boeken van de Nederlandse schrijver Gerard Reve geveild. Topstuk van de veiling was een typoscript van zijn boek “Het zingende hart” uit 1973, met daarop door Reve handgeschreven aantekeningen.

Dat stuk bracht 600 euro op. Dat is te zien op de website van Catawiki.

Het is 10 jaar geleden dat Gerard Reve overleed. Reve wordt beschouwd als één van de beste naoorlogse Nederlandstalige schrijvers. Zijn bekendste werk is de roman “De Avonden”, dat in 1947 verscheen.

Speciaal ter nagedachtenis aan Reve organiseerde Catawiki een grote Gerard Reve-veiling. In de veiling werden onder andere gesigneerde boeken, bibliofiele uitgaves, brieven en foto’s van Reve aangeboden.

Volgens veilingmeester Steven de Joode, boekexpert bij Catawiki, kunnen de echte Reve verzamelaars tijdens deze veiling hun hart ophalen. “Gerard Reve is nog altijd één van de meeste verzamelde schrijvers in Nederland en België. We hebben geprobeerd om speciaal voor die verzamelaars een groot aantal bijzondere objecten bij elkaar te krijgen.”

Naast de zeldzame boeken kon er worden geboden op een makelaarsfolder uit 1993 voor de verkoop van het huis van Reve toen hij besloot naar België te verhuizen. Maar ook een grammofoonplaat waarop Reve 43 van zijn gedichten voorleest, werd geveild. Van deze grammofoonplaat bestaan maar 300 exemplaren en is daarom een gewild verzamellaarsobject.

De verwachting was dat de veiling in totaal 10.000 euro zou opbrengen. Het was woensdagavond nog niet duidelijk hoeveel alle stukken samen opbrachten. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content