Zeldzaam Kuifje stripboek onder de hamer

© GF

Het online veilinghuis Catawiki veilt deze week een van de duurste en meest zeldzame Kuifje-stripboeken. Het gaat om een tekstloze versie van het album “Kuifje in Afrika” uit 1948. De geschatte waarde bedraagt 50.000 tot 60.000 euro.

Het stripbroek is een prototype dat op het einde van de jaren veertig gebruikt werd door een vertegenwoordiger van uitgeverij Casterman voor de voorverkoop in het buitenland. Daarom heeft het album geen titel op de voorkant en staat er ook geen tekst in de tekstballonnen.

Volgens veilingmeester Jacques Pels gaat het om een erg bijzonder exemplaar: “Het is het eerste Kuifje-album dat in kleur verscheen. Op de hele wereld zijn er slechts zeven exemplaren van, en deze is na 68 jaar nog altijd in bijna nieuwstaat”, klinkt het. “Het is de eerste keer dat een van die zeven albums op de markt komt en we verwachten dan ook dat er verzamelaars van over de hele wereld zullen meebieden.”

et zeldzame album maakt deel uit van een exclusieve stripveiling, met een groot aantal waardevolle strips en tekeningen. Ook een originele pagina van het allereerste Suske en Wiske-album “Op het eiland Amoras”, die geschat wordt op zowat 12.000 euro, maakt daar deel van uit. Het veilinghuis verwacht dat de hele veiling in totaal meer dan 300.000 euro zal opbrengen. Bieden kan nog tot en met zondag 29 mei via de website van Catawiki. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content