WPG Uitgevers en De Bezige Bij richten een nieuwe uitgeverij op

WPG Uitgevers België en De Bezige Bij gaan samen een nieuwe in Antwerpen gevestigde uitgeverij oprichten. De nieuwe uitgeverij draagt de naam Lido.

Lido richt zich op geschiedenis, cultuur, fotografie, reizen, mode en lifestyle en zal kwalitatief hoogwaardige non fictie-boeken uitbrengen. Sterke beelden zullen daarbij hand in hand gaat met een sfeervolle, uitstekend geschreven tekst.

Het fonds van Lido sluit aan bij deze tijd, maar graaft ook in het rijke verleden, soms met een vleugje nostalgie. Bij Lido staat het verhaal van mensen, plaatsen en gebeurtenissen centraal – uit eigen land en daarbuiten.

In de eerste catalogus, die vandaag ten doop wordt gehouden, presenteert Lido titels als: Dolce Paola, De biografie van de Avenue Louise, De vroege jaren van Sabena, Dirk Bikkemberg’s Fashion and Football, Marilyn Monroe en de camera, De Belgische Olympiërs en De Ronde van Vlaanderen. De eerste titels van Lido zullen vanaf eind maart verschijnen.

Tot de auteurs behoren: Hugo Camps, Saskia de Coster, Yves Desmet, Annelies Verbeke, Oscar van den Boogaard en Mario Danneels en vele anderen.

Lido zal worden geleid door Robbert Ammerlaan (directeuruitgever van De Bezige Bij) en Johan de Koning (directeuruitgever van WPG Uitgevers België). Christoph Ruys is uitgever van Lido.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content