Wouter Beke en David Van Reybrouck op Knack-dag Boekenbeurs

Wouter Beke © Belga

Op 7 november focust de Knack-dag op spraakmakende onderwerpen uit de brede politieke en maatschappelijke actualiteit. Bekijk het volledige programma.

13u: Misjoe Verleyen

Knack-redactrice Han Renard interviewt haar oud-collega Misjoe Verleyen over Augustus 1914. België op de vlucht. Daarin vertelt de historica samen met Marc De Meyet het hallucinante verhaal van de anderhalf miljoen Belgen die tijdens de eerste maanden van de Grote Oorlog naar het buitenland vluchtten.

14u: Wouter Beke

Wetsraatwatcher Walter Pauli heeft het met CD&V-voorzitter Wouter Beke niet alleen over diens boek ‘Het moedige midden’ maar ook over het reilen en zeilen in zijn partij en de rest van de Wetstraat.

15u: David Van Reybrouck

Knack-redactrice Ann Peuteman gaat met David Van reybrouck, een van de initiatiefnemers, van de G1000, dieper in op zijn nieuwe boek ‘Tegen verkiezingen’. Daarin pleit de schrijver onder meer voor een democratie door loting.

16u: Chris De Stoop, Marnix Peeters en Margot Vanderstraeten

Roderik Six, zelf een journalist die zich al eens aan een roman waagt, praat met zijn vakbroeders Marnix Peeters, Chris De Stoop en Margot Vanderstraeten over het kruispunt van de journalistiek en de literatuur.

17u: Herman Brusselmans

In een live-aflevering van de interviewreeks ‘Levenslessen’ vragen Ann Peuteman en minister van Staat Jos Geysels Herman Brusselmans naar de dingen die hij nooit (meer) wil doen. Een gooi doen naar de wereldliteratuur, bijvoorbeeld.

Knack-dag op donderdag 7 november in de Oranje Zaal

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content