Benno Barnard

Waarom u alle reden heeft om bang te zijn voor de PvdA+

Benno Barnard Lees hier de columns van de Nederlandse dichter en essayist Benno Barnard.

Benno Barnard legt uit waarom hij Michael Freilichs idee van een cordon sanitaire rond de PvdA+ van Peter Mertens zeer genegen is.

Het kapitalisme is er niet in geslaagd iedereen gelukkig te maken; het communisme is er daarentegen wel in geslaagd iedereen ongelukkig te maken, met uitzondering van zijn nomenclatura – althans voor zover het zijn slachtoffers niet massaal heeft vermoord. Dit politieke systeem is gebaseerd op een negentiende-eeuwse economische analyse die niet zonder verdienste is, maar in de praktijk altijd weer blijkt te stuiten op de eigenaardigheden van de menselijke aard. Daarmee wensen de communisten koppig geen rekening te houden. Het resultaat is dat ze binnen een eeuw tientallen miljoenen mensen om het leven hebben gebracht. De logische conclusie moet luiden dat we heel wat beter af zijn in een kapitalistisch systeem, ondanks alle cynisme en alle tekortkomingen ervan.

Je moet dus wel dwaas, blind, ongeïnformeerd of kwaadaardig zijn om voor een communistische partij te stemmen. Laat staan om als militant voor een dergelijke partij te ijveren.

Niettemin zijn er altijd weer geestdrijvers in de westerse wereld die perse iedereen in het ongeluk willen storten. En van alle Europese communistische partijen is de PvdA+ misschien wel de extreemste, verknoopt als zij is met de islamitische wraakzucht, een wraakzucht die voortvloeit uit een stupide jaloezie – op Israël en op de Joden in het algemeen.

Toen ik nog in Antwerpen woonde, in de jaren negentig, poogde Kris Merkx mij telkens weer met behulp van gratis exemplaren van het partijblad tot zijn specifieke denominatie van het communisme te bekeren. Ik meen dat de nieuwe mens toen vooral in Cuba gevonden kon worden, nadat de Chinese nieuwe mens een mislukking was gebleken. In elk geval deed deze kleine roerganger mij altijd denken aan een jehovagetuige of mormoon, met dit verschil dat de leerstellingen van de jehovagetuigen en mormonen nooit bloed hebben doen vloeien.

Voor 1989 kende ik Praagse dissidenten die met diepe afschuw de naam van Ludo Martens uitspraken: zijn heiligenleven van Stalin was door de toenmalige machthebbers in het Tsjechisch vertaald. Het huidige politbureau van de PvdA+ verhoudt zich tot dat boek als de huidige top van het Vlaams Belang tot de negationistische geschriften van Faurisson.

Wilt u een jongere crimineel uit die kringen?

Zohra Othman, de stemmenkampioen van Borgerhout, ging in Bagdad haar steun betuigen aan Saddam Hussein. Zohra Othman bezocht in Jenin de terroristen van Al-Aqsa, de Islamitische Jihad en Hamas. Zohra Othman was in Antwerpen aanwezig bij de verbranding van een orthodoxe Jood, weliswaar een verbanding in effigie, maar de stap vandaar naar het crematorium is kort in de geschiedenis.

Minder dan een decennium geleden trokken de communisten in een lijstverbinding met de Arabisch-Europese Liga van Abou Jahjah naar de verkiezingen. Van Abou Jahjah is de uitspraak dat de Joden in Israël de keuze hebben tussen ‘la valise ou le cerceuil’. Dat is Arabisch voor Dood aan de Joden!

Overdrijf ik? Helemaal niet, want zo zit het moslimfanatisme in elkaar, ook bij min of meer seculiere moslims zoals Jahjah of Othman. De AEL lijkt sterk op Shariah4Belgium, maar dan zonder de baarden en soepjurken. De Arabische Lente is hun jaargetijde, en zoals algemeen bekend heeft die volksopstand geen democratie maar een andersoortige dictatuur opgeleverd. Hun geestverwant Morsi, president van Egypte, bad onlangs in het openbaar voor de dood van alle Joden. Geen mens in het Midden-Oosten kijkt daarvan op, daar is die regio, Israël uitgezonderd, veel te primitief voor.

Interessant genoeg deed Peter Mertens, de tegenwoordige leider van de Vlaamse communisten, die met enig acteertalent als een onschuldige sociaaldemocraat poseert, in een recent televisiedebat met Michael Freilich de hele geschiedenis van zijn partij, het kartel met de AEL incluis, als iets uit het verre verleden af. Merkwaardig, want de PvdA+ zal altijd verklaren dat de stamboom van het Vlaams Belang zijn wortels in het nazisme en de collaboratie heeft. Op dat ene punt ben ik het volledig met de PvdA’ers eens. Maar de Tweede Wereldoorlog is zeven keer zo lang geleden als de collaboratie van de communisten met de AEL. En de Tweede Wereldoorlog is veertig keer zo lang geleden als de dankbetuiging van de dictator van Noord-Korea aan de Belgische broeders en zusters voor hun niet aflatende steun aan zijn regime. Geen wonder dan, dat de archieven van de PvdA+ ontoegankelijk zijn voor buitenstaanders.

Ik stem dus van harte in met de oproep van Michael Freilich om een cordon sanitaire rond de PvdA+ te plaatsen. Het is toch wel erg eigenaardig dat de SP.A van alle daken schreeuwt dat samenwerking met de N-VA in Aalst is uitgesloten omdat een opportunistisch ex-lid van het Vlaams Belang bij de besprekingen is betrokken – maar dat diezelfde SP.A opgewekt in een coalitie stapt met vrienden van Hamas en apologeten van het regime in Pyongyang, dat op dit moment zo ongeveer het verschrikkelijkste op Gods aardbodem is.

Maak u geen enkele illusie over die PvdA+, lezer, vooral niet als u Joods bent. Onder hun hypothetische bewind eindigen u en ik zonder koffer in een of andere goelag archipel, of, waarschijnlijker, in een kist. Vergis u niet. Al telt de PvdA+ ongetwijfeld vele brave aanhangers, het is een partij die bereid is over lijken te gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content