Vlaams kinderboek verovert de wereld

Heden een boekenjournaal waarin het Vlaams kinderboek de wereld voor zich wint en Walter van den Broeck en Jean M. Auel een nieuw boek publiceren.

Het Vlaamse kinderboek verovert de wereld vanuit Bologna

Op de Fiera del Libro per Ragazzi, de jaarlijkse Internationale kinderboekenbeurs van Bologna, zal het Vlaamse kinderboek van zich laten horen. De Vlaamse Uitgevers Vereniging (VUV) maakt zich op voor een editie waar 13 uitgevers en het Vlaams Fonds voor de Letteren aanwezig zullen zijn. Zij krijgen daarvoor de steun van Flanders Investment & Trade (FIT) en het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen. Het gesternte staat goed voor de VUV: uitgeverij De Eenhoorn verkocht onlangs de rechten op 50 boekjes voor beginnende lezers aan Hansol Education, een Koreaanse uitgeverij. En daar stopt het niet bij: uitgeverij Abimo kreeg al meer dan 100 titels vertaald, over de hele wereld. Onlangs tekende het nog een contract met de Chinese uitgever New Times Press uit Beijing om 30 leesboekjes van jeugdauteur Marc De Bel te vertalen. Het gaat om de reeks ‘Spik en Spek’. De Kinderboekenbeurs loopt van 28 tot en met 31 maart. In Bologna wordt ook de Astrid Lindgren Memorial Award 2011 uitgereikt: Bart Moeyaert, Carll Cneut, Joke van Leeuwen en Klaas Verplancke zijn genomineerd.

Nieuwe verhalenbundel van Walter van den Broeck

Op 16 mei verschijnt van de 70-jarige Walter van den Broeck de verhalenbundel: ‘Een vrouw voor elk seizoen’. De bundel is een zevenvoudige hulde aan de vloeibaarheid en wendbaarheid van vrouwen. In veel stijlen, hilarisch en speels, dramatisch tot tragisch, zoekt hij naar de cruciale momenten in het leven van zijn personages. Dat zijn Ella en Marie, twee Duitse diensters die op dezelfde Belg verliefd zijn, Hanne en Debra, twee lesbiennes voor wie bij elkaar horen daarom niet van elkaar houden is, Suzanne, die de poging van de laatste kans doet om haar jeugdliefde terug te winnen en Amanda, die uit haar verstikkende huwelijk breekt. En er is meer Walter van den Broecknieuws: in september verschijnt naar aanleiding van de verfilming ervan een heruitgave van de theatertekst van ‘Groenten uit Balen’.

Laatste deel van Jean Auels ‘De Aardkinderen’ op 29 maart

Op 29 maart komt een eind aan 9 jaar wachten op het zesde en laatste deel van Jean M. Auels succesreeks ‘De Aardkinderen’: ‘Het lied van de grotten’. De Amerikaanse Auel begon in 1977 voor haar plezier een kortverhaal over leven in de prehistorie te schrijven. Het kortverhaal werd uiteindelijk een reeks vuistdikke romans, die enorm succesvol werden: de 40 miljoen keer verkochte boeken werden in 29 talen vertaald.

(Bron: persberichten)

Simon Demeulemeester

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content