Umberto Eco op Mind the Book

De opvolger van het Andere Boek belooft een knaller te worden met op zaterdag 5 maart Robert Fisk en op zondag 6 maart Umberto Eco.

Het ‘festival van de geest’ dat de naam Mind the Book kreeg, vindt plaats op 5 en 6 maart in deSingel in Antwerpen. Het is een initiatief van deSingel en de Gentse Vooruit, met steun van Knack, Radio 1 en Cobra.

Op het ‘alternatief en actueel boekenfeest’ maken alvast twee topnamen hun opwachting: de Italiaanse auteur en semioticus Umberto Eco houdt een keynotespeech op zondagavond, en de Britse journalist, auteur en Midden-Oostenkenner Robert Fisk doet dat op zaterdagavond.

“Mind the Book stimuleert een meeting of minds tussen schrijvers en lezers; laat het publiek op ontdekkingstocht gaan in het nieuwe aanbod van fictie- en non-fictieboeken en poëzie; presenteert een kwalitatief aanbod aan bibliofiele uitgaven; ontsluit de wereld van het digitale boek (internationale primeur!); reikt de CeLT-prijs uit voor het best geschreven artikel in een Vlaams literair tijdschrift; confronteert met debatten over heikele literaire en actuele thema’s; daagt andere kunstendisciplines uit om standpunten, meningen en confrontaties op te zetten (voor deze editie wordt een samenwerkingsverband ontwikkeld met MHKA en Cinemazuid)”, zo schrijven curator Peter Van den Eede en organisator Geert Briers in een persmededeling.

In verscheidene locaties in deSingel kan het publiek op zaterdag en zondag terecht voor inspirerende debatten, gespreken, voorstellingen, lezingen over onder andere het Oosten, puur literatuur, wijsheid, oorlog en individu, ‘O dierbaar België’, de publieke ruimte, anders reizen, graphic novels, literaire non-fictie, ‘kunst dus’, (digitale) toekomst van het boek… én de presentatie van zes romandebuten.

Volgend jaar is de Vooruit te Gent de gastheer van Mind the Book.

Karl van den Broeck

Wanneer: 5, 6 maart 2011

Locatie: Internationale Kunstcampus de Singel Antwerpen.

Uren: zaterdag 5 maart:

11u – 18u Algemene & Bibliofiele Beurs + Programma

20u – 22 u Robert Fisk in de Blauwe Zaal

zondag 6 maart:

11u – 18u Algemene & Bibliofiele Beurs + Programma

18u30 – 20 u Umberto Eco in de Blauwe Zaal

Tarieven: € 5,00 Beurs & Dagprogramma

€ 10,00 Avondprogramma

Organisatie: Mind The Book is een organisatie van deSingel en Vooruit, in samenwerking met Knack en met de steun van Radio 1 & Cobra

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content