Suske en Wiske Kindermuseum opnieuw open

De Rolling Stones vieren hun jubileum met een boek en ‘Het Paradijs’ van Bart Moeyaert loopt ten einde.

Suske en Wiske Kindermuseum opent opnieuw haar deuren

Het Provinciaal Suske en Wiske Kindermuseum in Kalmthout werd na een grondige renovatie van bijna een jaar in een nieuw kleedje gestoken. Zaterdag 3 maart vond de officiële heropening plaats en vanaf volgende week mogen ook de kinderen alle nieuwigheden komen ontdekken. Professor Barabas heeft een nieuw laboratorium gekregen, de ateliers werden opgefrist en in de voortuin prijkt een nieuwe speelinstallatie. Ook de museumopstelling op de gelijkvloerse verdieping werd veranderd, zodat de kinderen via een volledig nieuw parcours kunnen kennismaken met de wereld van de strip en het werk van Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske. Het vernieuwde museum werd zaterdag officieel geopend door directeur Mati Mommaerts en gedeputeerde Inga Verhaert. Het kan alleen na afspraak bezocht worden. Op 10 maart vindt de eerste familiedag plaats. Meer informatie over de bezoekformules vindt u hier.

‘Het Paradijs’ speelt nog vier keer (en daarna nooit meer)

Auteur Bart Moeyaert reisde samen met het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) drie seizoenen lang met ‘De Schepping’ langs diverse concertpodia in Vlaanderen en Nederland. In het programma vertelde Moeyaert met eenvoud, zachte humor en sprankelende filosofie zijn eigen scheppingsverhaal bij de muziek van Haydns ‘Schepping’. Waar ‘De Schepping’ eindigde, begon ‘Het Paradijs’. Nu brengen het NBE en de Vlaamse schrijver de sprankelende literaire voorstelling die eerder al Amsterdam op stelten zette, nog een paar keer, en daarna nooit meer. Op woensdag 7 maart valt de voorstelling mee te maken in Antwerpen, op donderdag 8 maart in Genk, en op zondag 11 maart in Leuven. Er is één voorstelling, op zaterdag 9 maart, in het Nederlandse Heerlen. Meer informatie vindt u hier.

Rolling Stones vieren 50e verjaardag met fotoboek

De Rolling Stones vieren hun vijftigjarig jubileum met de uitgave van een fotoboek. De bundel bevat nog nooit eerder openbaar gemaakte foto’s van de legendarische band. Het boek is getiteld ‘The Rolling Stones: 50’ en verschijnt in juli. “Dit is ons verhaal van vijftig fantastische jaren”, laten de Britse rockers weten op hun website. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood selecteren zelf de kiekjes voor het boek en voorzien deze van hun commentaar. ‘The Rolling Stones: 50’ is verkrijgbaar vanaf 12 juli, precies vijftig jaar nadat de band voor het eerst op het podium stond. Ook een Rolling Stones-jubileumtournee behoort nog altijd tot de mogelijkheden. De heren hebben laten doorschemeren dat ze het bereiken van de mijlpaal niet ongemerkt voorbij willen laten gaan.

Marjolein Lambrechts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content