Roel Verniers verliest strijd tegen kanker

Ex-Knack-blogger en jeugdauteur Roel Verniers (°1973) overleed op donderdagavond 22 september aan de gevolgen van kanker.

Roel Verniers kreeg verleden zomer te horen dat hij slokdarmkanker had. De laatste maanden schreef hij pakkende columns in De Morgen over zijn eigenzinnige omgang met de ziekte. ‘Blauwe pijn’ van 14 september was zijn laatste column.

Verniers was gepokt en gemazeld in het Vlaamse theaterleven. Toen hij vijf jaar geleden theaterblogs begon te posten onder de rubriek ‘Entr’akt’ op Knack.be werd zijn scherpzinnige kijk op het toneel fel opgemerkt. Hij werd directeur van het cultureel centrum te Berchem en ontpopte zich tot jeugdboekenauteur. ‘De hoed van Vos’ verscheen in 2007 bij Manteau en was bedoeld voor kinderen vanaf acht.

Ondertussen verbreedde hij vanaf 2008 op Knack.be zijn theaterercensies tot spitse commentaren van algemeen-culturele aard: ‘Soms met een sierlijke dribbel, af en toe met een verraderlijke tackle. Maar altijd recht op doel’, zoals het in zijn blogrubriek heette.

Bij wijze van eerbetoon herhaalt Radio 1 op zondag 25 september om 9u het gesprek dat Friedl’l Lesage met hem had over zijn vijf favoriete boeken.

Frank Hellemans


.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content