Pol Van den Driessche – Mysterie in Laken

De lezer hoeft zelfs geen liefhebber te zijn van het thrillergenre om zijn voordeel te doen met en te genieten van Mysterie in Laken.

Pol Van den Driessche – Mysterie in Laken

Uitgeverij: Van Halewyck

Aantal pagina’s: 344

Prijs: 19,90 euro

ISBN: 978-94-613-1044-6

‘Discretie, discretie en nog eens discretie!’ Dat is wat de vader van Joseph, tuinman eerste klas – maar eigenlijk al met pensioen – van het koninklijk kasteel in Laken, hem altijd heeft ingepeperd.

Vindt die Joseph op een ochtend toch wel een vinger met een platte ring er nog omheen, in een van de waterpartijen in die ontzaglijke vorstelijke tuin.

‘Discretie!’ Het is de eerste regel van het koninklijke huis die door het hoofd van tuinman Joseph flitst. Al belet die aanzet tot discretie niet dat Joseph de gewoonte heeft alle smeuïge verhalen over het prinsenvolkje op te tekenen in schriftjes – als was hij Leo Delcroix zelve.

Gelukkig was dergelijke aanmaning tot discretie nooit besteed aan Pol Van den Driessche, journalist en auteur van Mysterie in Laken, zijn nieuwste thriller. In Mysterie in Laken draait alles rond de verdwijning van de pauselijke nuntius in Brussel.

Behalve nuntius bleek Angelos Burdisso, een alkoofgymnast van niveau, ook intense contacten te hebben met prins Claude – elke gelijkenis met prins Laurent is puur toevallig -, maar ook met een Congolese studente die werkt aan een scriptie over de postkoloniale periode. Al dat volk krijgt naderhand het gezelschap van twee speurnonnen die op zoek zijn naar de verdwenen nuntius.

Van den Driessche, behalve VTM-commentator ook royaltywatcher, heeft veel en vaak geschreven over het Belgische koningshuis. Maar hij heeft ook veel verzwegen. Al die wetenschap en weetjes over de Coburgs komen nu te pas en larderen zijn verhaal, dat de lezers ook meevoert naar de Brusselse achterkeukens – al blijken dat veelal uitstekende restaurants en trendy kroegen – waar het intrigerende volkje samenspoelt.

Op dat terrein is Van den Driessche in zijn element, want hij heeft de meeste etablissementen ook zelf bezocht. Dat maakt hem tot een ervaren gids en bovendien een gezellige raconteur.

De lezer hoeft zelfs geen liefhebber te zijn van het thrillergenre om zijn voordeel te doen met en te genieten van Mysterie in Laken.

Rik Van Cauwelaert

Partner Content