Opnieuw hommeles over erfenis Jef Geeraerts

Jef Geeraerts overleed op 11 mei vorig jaar op 85-jarige leeftijd. © BELGA

De drie kinderen uit het eerste huwelijk van Jef Geeraerts vragen zich af waar hun deel van de erfenis van vader Jef Geeraerts blijft, en wijzen met de vinger naar Erwin Mortier en Lieven Vandenhaute die door Geeraerts via een stichting als zijn eerste erfgenamen werden aangeduid.

Jef Geeraerts was nog niet gecremeerd of de poppen over de erfenis van de 85-jarige schrijver gingen al aan het dansen: Erica, Ilse en Erwin Geeraerts lieten door de vrederechter bewarend beslag leggen op diens woning in de Weegbreestraat in Baarle-Drongen. Toen bleek dat schrijver Erwin Mortier en zijn levensgezel Lieven Vandenhaute rechtmatig eigenaar waren geworden van de woning, werd het huis ontzegeld maar nu gaan de kinderen Geeraerts opnieuw in de aanval.

Permeke en Dalí

In De Standaard vertelt dochter Ilse dat de geschatte inboedelopbrengst van 3.000 euro toch wel aan de heel lage kant is. Waar zijn de Permeke en de Dalí die hun vader had naar toe? Ze plaatst ook vraagtekens bij de levensverzekering op naam van Mortier die hun vader hem zou hebben nagelaten.

Mortier reageert in hetzelfde artikel dat alles perfect wettelijk verloopt, zoals destijds ook met het huis is gebeurd. Hij stipt aan dat de afwikkeling van de erfenis vertraging opliep omdat de waardebepaling van de auteursrechten van Geeraerts en van diens stichting nog moet worden vastgesteld. Hij vermoedt dat dit tegen einde van deze maand duidelijk moet zijn.

Gebrouilleerd

Van een verdwenen Permeke of Dalí heeft hij geen weet. En hij betwist niet dat de kinderen uiteraard recht hebben op hún deel van de erfenis, ook al waren ze gebrouilleerd met papa toen die vijftig jaar geleden zijn eerste vrouw – en hun drie kinderen – plots in de steek liet en alle contact met zijn twee dochters en zoon verbrak.

Partner Content